New Harlem - Vastgoedontwikkeling op basis van sociale duurzaamheid

In Haarlem bestaat al jaren krapte in het aanbod van middeldure huurwoningen. In gevorderde fase van ontwikkeling verkeert het project New Harlem. Een duurzame vastgoedontwikkeling van vertrouwde ENTRAS-partner Hoorne Vastgoed.

Alleen al op vlak van sociale duurzaamheid is dit project vooruitstrevend. Voor jongeren en starters die in aanloop zijn richting het kopen van een woning krijgen hiermee de kans om zich flexibel te kunnen vestigen in de hoofdstad van Noord-Holland. Het hofjesconcept versterkt sociale cohesie.

Groen en flexibel wonen en werken

Alle woningen in woonplan New Harlem zijn aangesloten op het warmtenetwerk van de stad Haarlem. Door het gebruik van de warmtelussen in de bodem is het hofjesproject volledig aardgasvrij. De temperatuur van iedere woning is individueel te beheersen. ’s Zomers een koel binnenklimaat en ’s winters een aangename warmte. Bijzonder aan het project zijn de volledig gemeubileerde werkplekken. Zo ontstaan er een nauwe community van buurtgenoten en balans tussen wonen en werken. Daarnaast zijn er gedeelde voorzieningen zoals wasmachines, drogers, electrische deelauto’s en een fietsenberging. Groene huurwoningen sturen de jonge doelgroep richting een groen leven. 


60 woningen in industriële stijl

Het project ligt aan de rand van het centrum van Haarlem, vlak in de buurt van het Spaarne. 60 pakhuisachtige starterswoningen vormen een verwijzing naar de industriële woonblokken in New York. In die miljoenenstad vormt Times Square een centraal punt, in het oer-Hollandse New Harlem is het de sfeervolle binnenplaats. Alle studio’s en appartementen kijken hier op uit en vormen de ontmoetingsplaats voor de bewoners. Nog niet eerder is het sociale aspect en het delen van voorzieningen zo belangrijk geweest in een Haarlems bouwproject


Hoorne Vastgoed en ENTRAS als projectpartners

Een van de speerpunten uit de missie van Hoorne Vastgoed is het creëren van toegevoegde waarde in de gebouwde omgeving. Projectontwikkeling in het hart van de stad Haarlem is een unieke kans om verduurzaming van een gemeente te bewerkstelligen. Het werken aan projecten als New Harlem sluiten perfect aan bij de ondernemersspirit van ENTRAS. Entrepreneurship is de norm en het verduurzamen van vastgoed buiten de gebaande paden is de uitdaging. New Harlem is daar het voorbeeld van met een mix van sociale verbinding en energiezuinige oplossingen.


Meer weten?

Alle studio’s en appartementen konden in korte tijd worden toegewezen aan verschillende toekomstgerichte woningzoekenden. Meer over het project is te lezen op de officiële website van het project: https://www.woneninnewharlem.nl/

 


New Harlem - Vastgoedontwikkeling op basis van sociale duurzaamheid