HAAVE - Advisering realisatie duurzame installaties nieuwbouwproject Haarlem

Project HAAVE, een bijzonder woonplan met drie zelfstandige gebouwen verrijst in Haarlem-Zuid. Hier ontwikkelt Bemog, in samenwerking met aannemer Heddes Bouw, 134 nieuwbouwwoningen. Klimaat@home realiseert de duurzame energie-installaties, waarbij ENTRASinvesteert in de energie-installaties en deze ontwikkelt. Een nieuw vooruitstrevend bouwproject om duurzaam en comfortabel wonen mogelijk te maken.

Duurzaam wonen in het hart van de stad

Een huis is pas een thuis als je er comfortabel woont. Het binnenklimaat van een woning is een belangrijke factor in het bepalen van wooncomfort. Een koele atmosfeer in de zomer en fijne warmte in de winter. En altijd toegang tot genoeg warm water.


De klimaatsystemen die voor project HAAVE worden ontwikkeld om op basis van Warmte-en-koude-opslag. Elke woning beschikt over een kleine warmtepomp in de technische ruimte. Op die manier is het mogelijk dat elke unit een eigen optimaal binnenklimaat kan reguleren. Door de drie gebouwen heen wordt een innovatief netwerk van vloerverwarming geïnstalleerd. Afhankelijk van het seizoen kun je dit systeem als bewoner laten koelen of verwarmen. Het grote voordeel van dit systeem is dat er geen warme luchtstromen zijn. Zo blijft het gevoel van tocht buiten de deur. Daarbij zijn er ook geen radiatoren meer nodig en wordt ronddwarrelend stof minder. 


Let the sunshine in

Bijna onmisbaar bij de ontwikkeling van duurzaam vastgoed is de rol van zonne-energie. Per woning is het mogelijk gebruik te maken van het aanbod om zonnepanelen te koppelen. De zonnepanelen op het dak van de drie woningcomplexen worden direct aangesloten op de meterkast in de woning. Het aantal panelen kan daarbij verschillen per woning. De energieopbrengt komt direct ten gunste van de de aangesloten woning. Op die manier draagt iedere bewoner zelf bij aan een duurzame invulling van moderne vastgoedontwikkeling.


Over Klimaat@home en de rol van ENTRAS

Met vaste partners dragen Klimaat@home en ENTRAS bij aan de ontwikkeling van duurzame woningen en woonwijken. Geheel volgens de filosofie van ENTRAS laat ook deze samenwerking de kracht van gezamenlijk belang zien. HAAVE is een vastgoedproject dat een stevige stempel drukt in het verduurzamen van de regio Haarlem en omgeving.


Meer weten?

Meer informatie over dit vernieuwende bouwproject ontdek je via https://www.woneninhaave.nl/


HAAVE - Advisering realisatie duurzame installaties nieuwbouwproject Haarlem