Fonds Het Zonnetje: Solar-project Gamma Alkmaar

Een zonnepark bestaande uit 567 zonnepanelen prijkt trots langs de N242. Om een park van dit formaat te kunnen herbergen is slim gebruik gemaakt van bestaande bouw. Op het dak van een bedrijfshal in Alkmaar waar een Gamma-filiaal is gevestigd, realiseerde Fonds Het Zonnetje een autonome ‘energiecentrale’. Daarmee krijgt het gebouw zelf een duurzame bestemming en wekt het park ook voor bijna 40 huishoudens energie op.

Fonds Het Zonnetje

Logo Fonds het Zonnetje

Fonds Het Zonnetje zet zich in voor de realisatie van zonneparken door heel Nederland. Het fonds is een samenwerking van onder andere Hoorne Vastgoed en ENTRAS. Hoorne Vastgoed staat voor het creëren van toegevoegde waarde in de gebouwde omgeving. Verantwoordelijkheid nemen in de huidige energietransitie staat hoog in het vaandel. De match met ENTRAS is evident. De partners streven er naar koploper te zijn in het verduurzamen van zowel bestaand als nieuw te ontwikkelen vastgoed.


Om Nederland volledig te verduurzamen is samenwerken van essentieel belang. Ook om die reden is Fonds Het Zonnetje in het leven geroepen. Fonds Het Zonnetje is initiatiefnemer van verduurzaming van zowel nieuwbouwprojecten als van verduurzaming van bestaande bouw. De hands-on mentaliteit die de betrokken partijen delen komt in ieder project tot uiting door zelf te investeren en te exploiteren. Zo blijft het niet bij goede ideeën, maar worden plannen ook werkelijkheid.


Al een groot deel van de panden die Hoorne Vastgoed in eigen beheer heeft, worden verduurzaamd via Fonds Het Zonnetje. De opgewekte stroom die niet nodig is voor het pand zelf wordt gedeeld met iedereen die bij wil dragen aan een duurzame toekomst. ENTRAS participeert mee in ieder project, waarbij we van ontwikkeling tot realisatie en exploitatie betrokken zijn. “Wij vormen bruggen tussen de juiste partijen om het project een succes te maken.” ENTRAS gelooft dat projecten sneller slagen als er sprake is van een groter gemeenschappelijk belang.


Transparantie

Bij duurzaam ondernemen hoort transparantie. Via het platform vandebron.nl worden vraag en aanbod van goede en schone energie samengebracht. Het project in Alkmaar is toegevoegd om met het fonds aan het net te kunnen leveren, en om consumenten toegang te geven tot transparante inkoop van energie. Zo helpt Fonds Het Zonnetje collectief toegang te krijgen tot innovatieve toepassingen, zodat iedereen in Nederland slimmer om kan gaan met energie. Samen werken we aan de energietransitie en werken we toe naar het gebruik van 100% duurzame energie.

 

Meer weten?

Meer informatie over het solar-project in Alkmaar is te vinden op de speciale website van Vandebron.


Fonds Het Zonnetje: Solar-project Gamma Alkmaar